wat is casco home     sitemap     privacy     contact

www.casco-woning.be
WAT IS CASCO

Bij een casco woning zijn enkel de dragende constructie en de buitenafwerking in orde. De term casco is ontleend aan het Spaanse casco (scheepsromp). Bij het kopen van een cascobouw bespaar je veel geld op de aankoop en kan je ook de binnenkant afwerken naar eigen smaak en budget.

Vergelijken van casco woningen is moeilijk, omdat de graad van afwerking heel sterk kan verschillen. Soms dien je enkel nog de badkamer en keuken af te werken, maar het is ook mogelijk dat je nog het volledig interieur in orde dient te brengen.

Laat je niet misleiden door de termen ruwbouw, water- en winddicht of cascobouw. Maak een lijst van al de werkzaamheden, zodat je kan aanstippen wat al in orde is en wat nog dient te gebeuren: grondwerk en funderingen, riolering onder de woning, draagconstructie, binnenwanden en buitenwanden, dakconstructie, kozijnen en ramen en deuren, isolatiemateriaal, trappen, stopcontacten, lichtschakelaars, verwarmingsinstallatie , verluchtingsbuizen in badkamer en toilet, chape, vloeren en bezetting, ...

Bij een casco afwerking dient u meestal volgende zaken zelf nog in orde te brengen: vloer en betegeling, binnendeuren, keuken en sanitaire toestellen. Ook de kosten voor aansluiting van de meters en nutsleidingen (water, gas, electriciteit en kabel) niet vergeten.

Een casco huis is een droom voor handige klussers. Je kan je creativiteit helemaal tot uiting brengen. Binnenin kan je de woning inrichten naar jouw smaak en binnen jouw budget. Je kan het budget ook over een langere periode verdelen, waardoor je meer van je droom kan waarmaken.


webdesign gent